Kiss Anna 2021-ben is a Prémium csapatban!

Testépítés: a profi kártya és a Ms. Olympia-verseny Kiss Anna célja 2021-re

Kiss Anna bikinifitnesz-versenyző új lendülettel és továbbra is a Prémium Média & Sport Management támogatásával készül a 2021-es versenyidényre. Miután az előző esztendőben a koronavírus-válság miatt alig tudott készülni és versenyezni, az új év tavaszán sem a versenyek, inkább az egyéni fejlesztés kerül a középpontba. Majd cél a profi kártya és a Ms. Olympián való indulás.

„Remélhetőleg egyszerűbb évünk lesz, mint a tavalyi” – mondta érezhető bizakodással a hangjában Kiss Anna, amikor 2021-es terveiről kérdeztük. A fitneszmodell előző évi versenynaptárát teljesen felborította a pandémia. Nemcsak a megmérettetések maradtak el, hanem akadt olyan időszak, amikor az edzésre, felkészülésre is alig-alig maradt lehetősége. Az őszi idény például egyetlen versenyt jelentett számára, hosszú hónapok után a Superbody 2020-on tért vissza a színpadra, ahol kategóriájában az 5. helyen zárt.

„Ha a helyezésre nem is, arra büszke voltam, hogy sikerült egyáltalán színpadképes formát hoznom. De azt is pontosan tudtam, hogy normál körülmények között nem lenne nehéz sokkal jobb formába kerülnöm. Ez most a cél: végre egy teljes felkészülés végigcsinálni. A tavasz emiatt nem is a versenyekről fog szólni. Még mindig sok a bizonytalanság, hogy egyáltalán hol, milyen versenyeket tartanak. Inkább az egyéni fejlesztésre helyezzük a hangsúlyt, hogy aztán az év második felében nagyobb célokért is küzdhessek” – mondta.

Anna két és fél éve készül versenyszerűen. A nagyobb cél pedig az, hogy 2021-ben megszerezze a Testépítők Nemzetközi Szövetségének (IFBB) profi kártyáját. Ez lenne az első lépés számára a Ms. Olympia, a sportág legnagyobb presztízsű versenye felé.

„Európaiként nagyon nehéz már a kvalifikáció is, de hiszek abban, hogy sikerülhet. A legtöbb kvalifikációs versenyt az Egyesült Államokban rendezik, és nehéz előre megmondani, hogy az adott évben épp milyen trendek érvényesülnek, milyen alkattal lehet jobban érvényesülni. Mivel kétezer-húszban egy izmosabb, szálkásabb lány nyerte a Bikini Olympia címet, ezért mi is megpróbálunk ebbe az irányba menni” – tette hozzá.

Kiss Anna számára azonban a testépítés és a fitnesz túlmutat az egyszerű versenyzésen. Életmódjával szeretne példát állítani a korosztálya számára – egyszersmind megmutatni nekik, hogy mennyi mindenről szól a sportág.

„Sokan csak azt látják, hogy izmos nők bikiniben vonulnak a színpadon, és nem igazán tudják elképzelni, mi e mögött a sportérték. Hiszem, hogyha valaki kicsit jobban megismerkedik a sportágunkkal, annak ez is lehet olyan izgalmas, mint egy úszóverseny vagy egy vízilabdameccs. Nemcsak arról van szó, hogy lejárunk a terembe és heti négy-öt alkalommal súlyzókat emelgetünk, és majdnem ugyanennyiszer kardió gyakorlatokat végzünk. Ennél sokkal több, és ezt próbálom bemutatni, közelebb hozni az emberekhez a YouTube-csatornámon is.”

A kevesebb verseny időt és így lehetőséget biztosított Anna számára, hogy fejlessze jelenlétét a közösségi médiában, YouTube-csatornáján és Instagram-oldalán keresztül a sportág szépségei mellett az egészségesebb életmódot igyekszik bemutatni követőinek.

Céljaiban pedig 2021-ben is támogatja a Prémium Média & Sport Management.

„Rengeteg segítséget kaptam a Prémiumtól eddig is, és büszke vagyok arra, hogy folytathatjuk az együttműködést. Különleges érzés, hogy bárcsak két és fél éve versenyzem, olyan sportklasszisokkal szerepelhetek egy csapatban, mint Cseh László vagy Jakabos Zsuzsanna. Mindig különleges élmény, amikor az ember kicsit ki tud szakadni a saját közegéből, és más-más sportágakból érkezőkkel megosztani a tapasztalatait, élményeit. Sajnálom, hogy a járványhelyzet miatt az előző évben erre jóval kevesebb lehetőségünk volt, remélem, és alig várom, hogy idén ezt be tudjuk pótolni” – tekintett előre Kiss Anna.

Prémium Hírek